Myytävät hevoset

Kaikki hevoset myydään vain laumaan, jossa on myös muita islanninhevosia. Hevosia ei myydä ainoiksi hevosiksi eikä ns. postimerkkitarhoihin. Hevoset joiden ilmoituksessa mainitaan varusteet myydään vain varusteineen. Ei osamaksua.

Yhteydenotot:

p. 040-1502 606/Mirva (arkisin klo: 10-17) tai
varaukset@wanharaatesalmi.fi (kerro mistä hevosesta olisit kiinnostunut, millainen hevostausta sinulla on ja millaisen kodin voisit hevoselle tarjota)

Kempa frá Langhúsum

FEIF ID: IS2013258037
Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: Tamma
Säkäkorkeus: n. 140-145cm
Väri: Kulomusta kirjava
Hinta: 10.500€ varusteineen (sis. alv 24%)

Kuvaus: Kempa on 10-vuotias viisikäyntinen, hyväsukuinen tamma. Kempa on todella miellyttämisenhaluinen ja kiltti hevonen. Sillä on vahva töltti, joka tulee alkuun passitahtisena, mutta puhdistuu puhdistuu helposti. Sen ravissa on miellyttävän pehmeä istua samoin laukassa. Se on toiminut meillä kaikentasoisilla ratsastajilla. Sen kanssa on maastoiltu yksin ja yhdessä ja se toimii myös loistavasti vetohevosen tehtävissä.

Kempa on tullut Islannista Suomeen syksyllä 2020 ja ennen tuontia sen kintereet on kuvattu ja todettu terveiksi. Sillä on lievä kesäihottuma joka pysyy kurissa loimituksella.

Kempasta saa ihanan ja monipuolisen harrastehevosen niin maastoiluun kuin kursseille ja vaikka treenillä pikkukisailuunkin. Sukunsa puolesta se olisi myös kiva vaihtoehto varsotukseen.

Kauppaan kuuluu Kempalla käytössä ollut ja muutaman vuoden vanha Lippo Leia-satula, joka on sovitettu sille viimeksi marraskuussa 2022. Satulan hinta on uutena 1890€. Lisäksi kauppaan kuuluu suitset, kuolaimineen päivineen, satulahuopa, jalustimet hihnoineen sekä satulavyö.

Sara frá Vindasi

FEIF ID: IS2004286175
Syntymäaika: 2004
Sukupuoli: Tamma
Säkäkorkeus: n. 135cm
Väri: Mustanvoikon kirjava
Hinta: 5.500€ varusteineen (sis. alv 24%)
HUOM! Ei myydä asiakaskäyttöön.


Kuvaus: Sara 19-vuotias kiltti ja viljakas tamma. Se on nelikäyntinen, mutta ratsastettu meillä kolmikäyntisenä. Saralla on hieno töltti, mutta haasteena siinä ovat siirtymiset. Tammalla on ihanan pehmeä ravi ja hyvä laukka. Sara on osaava ratsu kentällä ja sillä on suoritettu meillä KN Special koulunäyttö. Maastossa se on mitään pelkäämätön ja varma menijä. Sillä on maastoiltu yksin ja yhdessä, jonossa ja vetohevosena. Kaikki käy. Meillä Sara on toiminut kaiken tasoisilla ratsastajilla.

Sara on tiettävästi terve, mutta sillä on kesäihottuma joka vaatii loimituksen. Kesäisin Sara tarvitsee tallipaikan, jotta pääsee yöksi suojaan ötököiltä.

Saraa ei myydä enää asiakaskäyttöön.

Kauppaan kuuluu Saralla käytössä oleva ja sille muutama vuosi sitten uutena ostettu Gledi-satula, joka on sovitettu sille viimeksi marraskuussa 2022. Satulan hinta on uutena 1590€. Lisäksi kauppaan kuuluu suitset, kuolaimineen päivineen, satulahuopa, jalustimet hihnoineen sekä satulavyö.

Stjarna frá Gýgjarhóli

FEIF ID: IS2012257339
Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: Tamma
Säkäkorkeus: n. 140cm
Väri: Rautias, tähti, pilkku, hamppuharja
Hinta: 9.000€ varusteineen (sis. alv 24%)

Kuvaus: Stjarna on kuvankaunis tamma joka saapui Islannista Suomeen syksyllä 2021. Sille on tehty Islannissa juuri ennen tuontia eläinlääkärin tarkastus sekä kuvattu kintereet puhtain paperein.

Stjarnalla on super pehmeä ja helppo töltti. Se on miellyttämisenhaluinen, pehmeä ja herkkä ratsastaa sekä kuuntelee hyvin apuja. Stjarna on melko viljakas hevonen, mutta jarrut löytyy aina. Se osaa myös kaikki perus asiat kenttätyöskentelystä. Meillä sillä on maastoiltu yksin ja yhdessä kaikki käy tälle tammalle.

Stjarna on nelikäyntinen ja sillä on tasavahvat ja hyvät liikkeet. Töltti on todella pehmeä ja tulee puhdastahtisena.  Ravi on kaunis, tahdiltaan puhdas ja miellyttävän pehmeä istua. Laukka pyörii hyvin.

Stjarna rakastaa ihmisen seuraa ja nauttii harjaamisesta ja yhdessä puuhailusta. Se on helppo hevonen kaikessa käsittelyssä. Tästä saisi laadukkaan ja monipuolisen harrastehevosen, jonka kanssa olisi kiva osallistua kursseille ja ehkä vähän kisaillakin. Stjarnalla on myös kiva suku, joten tässä olisi hyvä tamma myös jalostuksesta kiinnostuneelle. Blup 101.

Stjarna on tiineenä orista Kasper frá Skalaelli.

Neisti frá Sámsstöðum​​​​​​

FEIF ID: IS2009164525
Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: Ruuna
Säkäkorkeus: n. 140cm
Väri: Rautias liinaharja
Hinta: 7.000€ varusteineen (sis. alv 24%)

Kuvaus: Neisti on rautias liinaharjainen pitkätukka. Ruuna on tullut Islannista Suomeen tammikuussa 2022. Islannissa juuri ennen tuontia tehty eläinlääkärin tarkastus ja kuvattu kintereet puhtain paperein. Meillä ollut täysin terve, oli viime alkukesän varmuuden vuoksi loimessa.

Neisti on 14-vuotias 5k reipas ruuna. Neistillä on todella kivat, hyvin erottuvat ja tasavahvat liikkeet. Herralta löytyy myös passi helposti eli tässä olisi oiva harrastekaveri passitreeneistä kiinnostuneelle henkilölle. Ompa Neistin kanssa Islannissa kerran pyörähdetty myös 100m passikisoissa.

Maastossa Neisti on varma menijä, joka ei pelkää tai kyttää mitään. Sen kanssa on maastoiltu myös yksin. Meillä se on ollut kokeneiden ratsastajien ja henkilökunnan suosikki.

Mukaan tulee varusteet: Velicea Skoli-satula (uutena 1890€), hankittu Neistille uutena vuosi sitten ja edelleen kuin uusi, sovitettu sille viimeksi marraskuussa 2022), satulahuopa, jalustimet hihnoineen.

Hugleikur frá Kaldbak

FEIF ID: IS2012186294
Syntymäaika: 2012

Sukupuoli: Ruuna
Säkäkorkeus: n. 140cm
Väri: Kulomusta
Hinta: 10.500€ varusteineen (sis. alv 24%)

Kuvaus: Hugleikur on 11-vuotias ruuna. Hugleikur on tullut Islannista Suomeen tammikuussa 2022. Islannissa juuri ennen tuontia tehty eläinlääkärin tarkastus ja kuvattu kintereet puhtain paperein. Meillä ollut täysin terve, viime kesänä oli varmuuden vuoksi loimessa.

Huggis on osaava ja laadukas 4k ruuna. Siltä löytyy neljä laadukasta askellajia ja töltti tulee puhtaana ja siitä löytyy myös mukavasti eri tempoja. Huggis on toiminut meillä niin vedossa kuin asiakkaillakin. Sillä on paljon annettavaa kokeneelle ratsastajalle, vaikka on sillä mennyt ihan aloittelijatkin. Huggiksen kanssa voisi hyvin osallistua erilaisille kursseille ja olisi sillä annettavaa varmasti kisakentilläkin.

Kauppaan kuuluu Hugleikurilla käytössä oleva ja sille vuosi sitten uutena ostettu Gledi-satula, joka on sovitettu sille viimeksi marraskuussa 2022. Satulan hinta on uutena 1590€. Lisäksi kauppaan kuuluu suitset, kuolaimineen päivineen, satulahuopa, jalustimet hihnoineen sekä satulavyö.

Ásrun fra Raatesalmi

FEIF ID: FI2017293001
Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: Tamma
Säkäkorkeus: n. 140-143cm
Väri: Ruunivoikonhallakko
Hinta: 6.500€  (sis. alv 24%)

Kuvaus: Ásrun on suuri, nuori tamma. Se on todella kauniin ja erikoisen värinen, ruunivoikonhallakko. Ásrun on luonteeltaan hyvin rauhallinen  ja se ottaakin asiat vastaan tyynesti, mitään hötkyilemättä. Àsrun on tiettävästi terve eikä sillä ole kesäihottumaa.

Ásrunilta löytyy kaikki issikoiden viisi askellajia. Se on lähdössä huhtikuun aikana 1. vaiheen ratsukoulutukseen Annika Kyrklundille. Tästä tammasta odotan leppoisaa harrastehevosta. Tulevaisuudessa näkisin tamman perhehevosena ja värinsä puolesta se olisi myös mielenkiintoinen tamma jalostusta ajatellen.

Ásrunin hinta sisältää 1. vaiheen ratsukoulutuksen.

Mjölnir fra Raatesalmi

FEIF ID: FI2017193001
Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: Ruuna
Säkäkorkeus: n. 140-143cm
Väri: Rautias hamppuharja
Hinta: 6.500€  (sis. alv 24%)

Kuvaus: Mjölnir on iso, nuori ruuna. Sillä on kaunis rakenne ja pitkät jouhet. Tämä ruuna on luonteeltaan rohkea ja kohtelias ja se rakastaa ihmisiä. Mjölnir on tiettävästi terve. Viime kesänä se hankasi jouhiaan, joten oli sen vuoksi ihottumaloimessa.

Mjölniriltä löytyy kaikki issikoiden viisi askellajia. Se on lähdössä huhtikuun aikana 1. vaiheen ratsukoulutukseen Annika Kyrklundille. Tästä nuoresta ruunasta odotan ns. parempaa harrastehevosta. Sillä on hyvällä liikelaajuudella oleva puhdas töltti. Ravin tahti on puhdas, siinä on kaunis jousto ja puhdas tahti. Laukka on myös puhdas ja pyörii hyvin. Passia näytti varsinkin nuorempana paljon. Tulevaisuudessa näkisin Mjölnirin monipuolisena harrastehevosena, jonka kanssa olisi mukava osallistua kursseille ja kisoihin. Mjölnirille etsitään tavoitteellista kotia.

Mjölnirin hinta sisältää 1. vaiheen ratsukoulutuksen.

Undrun fra Raatesalmi

FEIF-ID: FI2020293001
Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: Tamma
Säkäkorkeus: n. 120-125cm
Väri: Punahallakko, splash, osittainen heräsilmä
Hinta: 4.500€ (sis. alv 24%)

Kuvaus: Undrun on pirteä pikkutamma, jolta ei vauhtia puutu. Se on hyvin vahvasti viisikäyntinen ja sujahtaakin usein leikin tiimellyksessä passia. Tämä neitonen on Kasperin frá Skalafellin ensimmäinen Suomessa syntynyt varsa. Sen emä on Velgia fra Nevala.

Tältä tammalta löytyy kaikki viisi askellajia. Sen töltissä on kivasti liikettä ja puhdas tahtikin sieltä löytyy. Sillä on kiva ravi ja hyvä laukka. Passi sillä on todella vahva. Tässä voisi olla hevonen tulevaisuudessa jopa passikisoihin.

Undrun jää oletettavasti melko pieneksi ~130cm säkäkorkeudeltaan. Siitä kasvaa mukava ratsu pienelle aikuisselle tai osaavalle juniorille. Undrun olisi valmis 1. vaiheen ratsukoulutukseen keväällä 2024.

Undri fra Raatesalmi

FEIF-ID: FI2020193001
Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: Ruuna
Säkäkorkeus: n. 140-143cm
Väri: Ruunivoikon kirjava, splash, herasilmät
Hinta: 4.500€ (sis. alv 24%)

Kuvaus: Undri on viisikäyntinen nuori ruuna. Sillä on todella kaunis väritys ja tuuheat jouhet. Luonteeltaan se on rohkea ja kohtelias sekä kiltti kaikissa hoitotoimenpitäissä.

Undrilla on viisi tasavahvaa askellajia. Siltä löytyy ilmava, puhdastahtinen töltti, hyvä ravi ja kaunis laukka. Passi on myös vahva. Undrista kasvaa iso, arviolta 145cm.

Undri on valmis 1. vaiheen ratsukoulutukseen keväällä 2024. Näkisin sen tulevaisuuden lupauksena kisoihin ja kursseille. Undrille etsitään tavoitteellista kotia.

Smáhildur fra Raatesalmi

FEIF ID: Rekisteröinti kesken
Syntymäaika: 2022

Sukupuoli: Tamma
Väri: Ruunikko tai ruunivoikko, speckled W21
Blup: 103
Hinta: 6.000€  (sis. alv 24%)

Kuvaus: Smáhildur on ensimmäinen Suomessa syntynyt tämän värinen hevonen. Maailmassa speckled värisiä hevosia on vain noin 60.

Smáhildurin isä on maailman kuulu IS2013180518 – Ellert frá Baldurshaga (8,27, laukka 9, töltti 8,5, rakenne 8,56). Ellertin syntymästä uutisoitiin maailman ympäri, sillä se oli maailman ensimmäinen hevonen jolta löytyi värigeeni W21.

Varsan emä on IS2012257339 – Stjarna frá Gýgjarhóli (Blup 101). Stjarna on hyväsukuinen, kaunis tamma.

Smáhildur on hyvin sopusuhtainen ja kauniin rakenteinen tammavarsa. Sillä on kaunis, puhdastahtinen töltti jossa on hyvä liikelaajuus. Ravi on kaunis ja joustava. Laukka on ilmava. Smáhildur on tulevaisuuden jalostushevonen jolta odotan kapasiteettia kilpailuihin.

Smáhildur myydään vain jalostuksesta kiinnostuneeseen ja tavoitteelliseen kotiin.

Kasper frá Skálafelli I

FEIF-ID: IS2012177621
Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: Ori
Säkäkorkeus: n. 140-143cm
Väri: Rautias splash (homotsygootti)
Hinta: 14.000€ (sis. alv 24%) varusteineen tai ylläpito tavoitteelluseen kotiin

Kuvaus: Kasper on näyttävä, hyväsukuinen viisikäyntinen ori. Sillä on kaunis rakenne (8,03) ja näyttävät jouhet. Sen isä on Dagfari frá Sauðárkróki (8,34, töltti, ravi, laukka ja passi kaikki 8,5, ratsastettavuus 9). Kasperin isänisä on Hróður frá Refsstöðum (8,39, töltti 9,5, ratsastettavuus 9). Kasperin emä on Eyrún frá Syðri-Brekkum (rakenne 8,2)

Kasper on kiltti ja kohtelias herrasmiesori, joka on helppo kaikessa käsittelyssä. Se on helppo lastata ja kuljettaa, on kiltti ja rauhallinen uusissakin paikoissa. Toimii hyvin yksin myös maastossa. Kasper on kaikin tavoin super ihana ja kiltti ori.

Kasperilla on hyvin erottuvat ja laadukkaat askellajit, joissa se kantaa itsensä hyvin. Sen töltti on pehmeä ja tahdiltaan puhdas, liike on korkea ja kaunis. Ravin tahti on puhdas, liike elastinen ja siinä on hyvä liito. Laukka on puhdastahtinen. Passi on varma. Tässä on hieno hevonen, hyvillä liikkeillä kisa-areenoille!

Kasperilla on 30 jälkeläistä. Jälkeläisilleen se jättää vahvaa tölttiä ja mukavaa luonnetta sekä aina yhden splash-värigeenin, joka näkyy varsoilla esim. herasilminä, sukkina ja valkoisina merkkeinä.

Kasper on tullut Islannista Suomeen syyskuussa 2019 ja se on tiettävästi terve. Sille on tehty Islannissa ennen tuontia eläinlääkärin tarkastus ja kuvattu kintereet puhtain paperein.

Kauppaan kuuluu Kasperilla käytössä oleva ja vuosi sitten uutena ostettu Gledi-satula, joka on sovitettu sille viimeksi marraskuussa 2022. Satulan hinta on uutena 1590€. Lisäksi kauppaan kuuluu suitset, kuolaimineen päivineen, satulahuopa, jalustimet hihnoineen sekä satulavyö.

Welcome to Kuusamo and it's peace of nature to our preserved farm.

Wanha (Old) Raatesalmi

Reservations by phone or email from Mon - Fri 9am to 5pm other times book from online.

Onnen Pilke Oy
Business ID: 2448974-4
Bank account ID: FI76 1376 3000 1149 32
SWIFT: NDEAFIHH

For payment we accept cash, credit and depit cards and benefits by Smartum, Edenred and ePassi. 

Copyrights © 2021 All Rights Reserved by Wanha Raatesalmi | web by Davas