Skip to main content

Myytävät hevoset

Kaikki hevoset myydään vain laumaan, jossa on myös muita islanninhevosia. Hevosia ei myydä ainoiksi hevosiksi eikä ns. postimerkkitarhoihin. Hevoset joiden ilmoituksessa mainitaan varusteet myydään vain varusteineen. Ei osamaksua.

Yhteydenotot:

p. 040-1502 606/Mirva (arkisin klo: 10-17) tai
varaukset@wanharaatesalmi.fi (kerro mistä hevosesta olisit kiinnostunut, millainen hevostausta sinulla on ja millaisen kodin voisit hevoselle tarjota)

Undrun fra Raatesalmi

FEIF-ID: FI2020293001
Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: Tamma
Säkäkorkeus: tällä hetkellä noin 125cm
Väri: Punahallakko, splash, osittainen herasilmä
Hinta: 6.500€ (sis. alv 24%)

Kuvaus: Undrun on pirteä ja kaunis pikkutamma, jolla on paljon tukkaa ja kaunis tuuhea häntä.  Sillä on iso läsi ja toinen silmä on osittain sininen. Se on hyvin vahvasti viisikäyntinen ja sujahtaakin usein leikin tiimellyksessä passia. Tämä neitonen on Kasper frá Skalafellin ensimmäinen Suomessa syntynyt varsa. Sen emä on Velgia fra Nevala.

Tältä tammalta löytyy kaikki viisi askellajia. Se on näyttänyt töltissä kivasti liikettä ja puhdas tahtikin sieltä löytyy. Undrunin ravi näyttää myös kivalta ja laukkakin oikein hyvältä. Passi sillä on todella vahva. Tässä voisi olla hevonen tulevaisuudessa passikisoihin.

Undrunin kanssa kaikki perus hoitotoimet sujuvat mallikkaasti. Tamma osaa olla yksin tallissa, on kiltisti vuoluissa ja kulkee sievästi talutettuna. Onpa sen kanssa käyty järvessäkin ja pulikoimisesta Undrun tykkää todella paljon.

Undrun on asunut koko ikänsä pihatossa isossa laumassa. Kesäisin se on laiduntanut 24/7 ilman ongelmia. Ollut koko ikänsä täysin terve. Kahtena edellisenä kesänä on hangannut vähän jouhia ja ollut siksi loimessa.

Undrun jää oletettavasti melko pieneksi ~ 130 cm säkäkorkeudeltaan. Siitä kasvaa mukava ratsu pienelle aikuiselle tai osaavalle juniorille.

Undrun on parhaillaan aloittamassa 1. vaiheen ratsukoulutusta Iso-Tuomistossa Annika Kyrklundilla, jossa hevonen on myös nähtävillä.

Ei asiakaskäyttöön.

Kasper frá Skálafelli I

FEIF-ID: IS2012177621
Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: Ori
Säkäkorkeus: 142cm
Rakenne: 8,03
Väri: Rautias splash (homotsygootti)
Hinta: 13.500€ (sis. alv 24%)

Kuvaus: Kasper on kuvankaunis, näyttävä ja hyväsukuinen viisikäyntinen ori. Sillä on kaunis rakenne ja upeat jouhet. Sen isä on Dagfari frá Sauðárkróki (8,34, töltti, ravi, laukka ja passi kaikki 8,5, ratsastettavuus 9). Kasperin isänisä on Hróður frá Refsstöðum (8,39, töltti 9,5, ratsastettavuus 9). Kasperin emä on Eyrún frá Syðri-Brekkum (rakenne 8,2)

Kasper on kiltti ja kohtelias herrasmiesori, joka on helppo kaikessa käsittelyssä. Se on helppo lastata ja kuljettaa, on kiltti ja rauhallinen uusissakin paikoissa. Kasper on kaikin tavoin super ihana ja kiltti ori.

Kasperilla on hyvin erottuvat ja laadukkaat askellajit, joissa se kantaa itsensä hyvin. Sen töltti on pehmeä ja tahdiltaan puhdas, liike on korkea ja kaunis. Töltti on tällä hetkellä Kaspun vahvin askellaji. Ravi on hyvä ja laukka on puhdastahtinen. Passi on varma ja löytyy helposti, mutta sitä on treenattu vain vähän. Tässä on hieno hevonen, hyvillä liikkeillä kisa-areenoille! Sopisi luonteensa puolesta myös juniorille tai nuorelle ratsastajalle kisoihin ja monipuoliseen harrastamiseen.

Kasper on ollut Heidi Poukkasella ratsutuksessa marraskuusta 2023 maaliskuun 2024 loppuun. Tällä hetkellä hevonen asuu Alfur-tallilla.

Kasperilla on 30 jälkeläistä. Jälkeläisilleen se jättää vahvaa tölttiä ja mukavaa luonnetta sekä aina yhden splash-värigeenin, joka näkyy varsoilla esim. herasilminä, sukkina ja valkoisina merkkeinä.

Kasper on tullut Islannista Suomeen syyskuussa 2019. Sille on tehty Islannissa ennen tuontia eläinlääkärin tarkastus ja kuvattu kintereet puhtain paperein.

Kasper on nähtävissä Alfur Tallilla.