Skip to main content

Raatteenrannan varausehdot

LOMATALO RAATTEENRANTA

Lomatalon osoite: SOSSONNIEMENTIE 96 AS. 1 93800 KUUSAMO

Ajo Wanhan Raatesalmen pihapiirin läpi, soita kun ajat pihaan: p. 0401502607 tai 0401502606.

Tärkeät asiat pähkinänkuoressa

  1. Lemmikkieläimet on pidettävä aina kytkettynä ulkona sekä jätökset korjattava pois.
  2. Tilan eläimiä ei saa ruokkia, eikä häiritä millään tavalla. Voit sopia erikseen eläinten hoidosta, maastovaelluksista ja rapsuttelusta omistajan kanssa.
  3. Eläinten aitauksiin ja tarhoihin meno on turvallisuussyistä kielletty. Aidoissa on kytkettynä sähkövirta. Huom. eläinten perässä juokseminen ja jahtaaminen on ehdottomasti kielletty.  Opastathan lapsia. Voit sopia tilan rakennusten esittelystä ja eläimiin tutustumisesta omistajan kanssa. Autamme mielellämme!
  4. Piha-alueella nopeusrajoitus 10 km/h. Teillä voi liikkua ratsastajia sekä muita eläimiä. Vältäthän turhaa ajoa piha-alueella.
  5. Omistaja opastaa veneiden ja saunojen käytön ja turvallisuusohjeet ennen käyttöä.
  6. Hätätilanteessa soita 112 sekä ilmoita talon omistajalle 040-1502 607.

Tervetuloa Raatesalmelle!

Majoituksen varausehdot ja – säännöt

Raatteenranta (Onnen Pilke Oy, vuokranantaja) noudattaa lomapalveluiden tilaamisessa, varaamisessa ja varattujen palveluiden peruuttamisessa seuraavia ehtoja. Nämä ehdot tulevat kumpaakin osapuolta sitoviksi, kun asiakas on maksanut Onnen Pilke Oy:lle näissä sopimusehdoissa mainitut maksut.

Varaus- ja maksuehdot

Lomatalon vuokra maksetaan ennakkoon lomataloa varattaessa. Asiakkaalle lähetetään lasku, jossa on lomakohteen nimi- ja osoitetiedot, sekä nämä varausehdot. Kaikki laskuun liittyvät huomautukset on ilmoitettava 7 vuorokauden sisällä laskun päiväyksestä. Maksettaessa on käytettävä viitenumeroa. Varaus vahvistetaan, kun asiakas on maksanut laskun majoituksesta. 

Lomataloa ei varata eikä luovuteta alle 18-vuotiaille. Ilman vanhempiaan olevien alaikäisten tulee toimittaa vanhempien kirjallinen lupa 7 vuorokautta ennen majoituksen alkamista vuokraajalle. Luvassa on oltava sellaiset yhteystiedot, josta vanhemman saa puhelimella tavoitettua. Poikkeuksen tekevät esim. urheiluseurat tms. joissa riittävä määrä valmentajia ja valvojia mukana.

Varauksen peruuttaminen ja muuttaminen

Peruutus on aina tehtävä kirjallisesti tai sähköpostilla. Peruutus katsotaan tapahtuneeksi sillä hetkellä, jolloin tieto peruutuksesta on saapunut. Mikäli asiakas osoittaa luotettavasti, että peruutus on tehty ja lähetetty oikeaan osoitteeseen oikeana ajankohtana, hyväksytään peruutus, vaikka se myöhästyisi tai ei tulisi perille lainkaan. Varauksen peruuttamisesta pidätetään 50% vuokrasta. Mikäli varauksen peruutus tapahtuu myöhemmin kuin seitsemän (7) vuorokautta ennen vuokra-ajan alkua, maksuja ei palauteta. 

Vuokranantajan oikeus peruuttaa varaus

Mikäli kyseessä on ylivoimainen este (force majeure) vuokranantaja voi perua varauksen. Asiakkaalla on tällöin oikeus saada maksamansa summa takaisin kokonaisuudessaan. Mikäli maksut ja maksuajat laiminlyödään, voidaan varaus peruuttaa ilman erillistä asiakkaalle tehtävää ilmoitusta. Tilan eläinten häiritseminen/kiusaaminen johtaa aina varauksen välittömään keskeyttämiseen. Jos varaus joudutaan keskeyttämään häiriökäyttäytymisen tai ohjeiden vastaisen toiminnan takia, maksuja ei palauteta.

Oleskelu lomatalossa

Talo on vuokraajan käytössä tulopäivästä klo 16.00 lähtöpäivään klo 12.00, ellei muuta ole sovittu. Viikkovuokrassa vaihtopäivä on perjantai, ellei toisin ole sovittu. Vuokraan kuuluu käyttöoikeus lomataloon, saunaan (yksi lämmitys/pv), niiden varusteisiin ja lomatalon ja saunan pihapiiriin sekä saunaterassiin ja grilliin. Lomatalossa on valmiina astiat, kalusteet, patjat, tyynyt ja peitteet ja erillisestä sopimuksesta liinavaatteet sekä pyyhkeet. Sähkö ja vesi sisältyvät vuokraan. Saunapuita on varattu yhteen lämmityskertaan/pv, noin kolmen tunnin saunan käyttöä varten. Lisäpolttopuut 20 €/3h lämmitys. Mikäli sinulla on kysyttävää tai ongelmia voit soittaa epäröimättä omistajalle!

Muu Raatesalmen tilakokonaisuus on yksityisaluetta, pihapiirissä saa liikkua, mutta pihalla oleviin rakennuksiin on ehdottomasti pääsy kielletty (tiloissa eläimiä). Kulku rantasaunoille tapahtuu pihapiirin läpi tai rantapolkua pitkin. Lemmikkieläimet pidettävä ehdottomasti kytkettynä aina, kun kuljet ulkona. Eläinten aitauksiin ja tarhoihin meno on turvallisuussyistä kielletty. Voit sopia tilan rakennusten esittelystä ja eläimiin tutustumisesta omistajan kanssa. Autamme mielellämme!

Talon avaimet luovutetaan asiakkaalle saavuttaessa lomatalolle. Jos asiakas ei palauta avaimia ja hänen voidaan katsoa kadottaneen ne, peritään lukkojen vaihtamisesta aiheutuneet todelliset kustannukset, kuitenkin vähintään 100 €.

Vuoteissa on käytettävä aina lakanoita ja tyynynpäällisiä (ei makuupusseja). Asiakas on velvollinen korvaamaan sängyille, patjoille ja petauspatjoille aiheuttamansa vahingot (esim. lemmikkien tai lapsien aiheuttamat vahingot)

Siivous

Kiinnitämme Raatesalmella erityistä huomiota siihen, että tilat ovat aina asiakkaan saapuessa siistit ja puhtaat. Lomatalo on vastaremontoitu ja erinomaisessa kunnossa.

Asiakas vastaa lomatalon, saunan ja niiden pihapiirin siisteydestä vuokra-aikana ja luovuttaa ne siivottuna. Siivouksen voi myös tilata ennakkoon vuokranantajalta. Mikäli siivousta ei vuokra-ajan päätyttyä ole suoritettu tai on suoritettu puutteellisesti, peritään siivousmaksuna alkaen 120 €. Siivouksessa lomatalo on jätettävä moitteettomaan kuntoon kaikilta osin. Periaatteena siivouksessa on, että lomatalo jää samaan kuntoon, kuin se oli saapuessa. Matot ravistettuina, imuroituna, pölyt pyyhittynä ja pesutilat pestyinä. Astiat voi jättää astianpesukoneeseen pestynä. Petivaatteet voi jättää laskosteltuna sängyn päätyyn. Lemmikkien kanssa matkustavien on suositelteltavaa kiinnittää erityistä huomiota loppusiivoukseen. Mikäli aikataulusi on siivouksen kannalta kiireinen, suosittelemme epäselvyyksien välttämiseksi tilaamaan sen vuokranantajalta.

Huom. Vaikka olisit tilannut loppusiivouksen tulee astiat olla tiskattuna, roskat ja tyhjät pullot/tölkit olla vietynä pois sekä tuomasi ruokatarvikkeet tulee tyhjentää jääkaapista ja muista kaapeista. Mikäli tiskejä, tölkkejä tai roskia on jätetty, niiden poisviemisestä peritään normaalin siivousmaksun lisäksi ylimääräinen 120€ siivousmaksu. 

Tupakointi on kielletty kaikissa sisätiloissa. Mikäli sisätiloissa on kuitenkin tupakoitu laskutetaan todelliset siivouskulut asiakkaalta. Kustannukset koostuvat mm. tekstiilien pesuista, seinien ja pintojen pesuista ja mahdollista seuraavien asiakkaiden varauksien peruutuksista. Tämän johdosta kustannukset nousevat hyvin korkeiksi.

Henkilömäärä

Lomataloa saa käyttää enimmillään 18 henkilöä. Perushinta kattaa 12 vuodepaikkaa. Lisävuoteet lisämaksusta (max. 6 lisävuodetta). Alle 7-vuotiasta lasta ei lasketa henkilömäärään, jos lapsi nukkuu matkasängyssä tai vanhempien vuoteessa.

Lemmikit

Lemmikkieläinten tuomisesta lomataloon on ilmoitettava varausta tehtäessä. Maksimi lemmikkimäärä on kaksi lemmikkiä. Mikäli haluat tuoda enemmän lemmikkejä, ottakaa yhteys vuokranantajaan asian sopimiseksi. Huom. leikkaa lemmikkien kynnet ennen lomataloon tulemista, jotta lattiat eivät naarmuunnu. Älä päästä likaista tai märkää lemmikkiä lomataloon sisälle ennen pesua ja kuivaamista. Voit pestä lemmikin saunalla.

Vahinkojen korvaukset ja ylivoimainen este

Asiakas on velvollinen korvaamaan lomatalolle tai sen irtaimistolle aiheuttamansa vahingot täysimääräisesti. Vuokranantaja ei vastaa sellaisesta asiakkaalle aiheutuneesta vahingosta, joka aiheutuu ennalta arvaamattomasta ylivoimaisesta esteestä (force majeure) tai vastaavasta syystä (esim. luonnonilmiöt, sähkökatkot jne), joka ei ole johtunut vuokranantajasta, ja jonka seurauksia vuokranantaja ei kohtuudella voinut estää. Vuokranantaja ei myöskään vastaa vahingoista tai seurauksista, jotka aiheutuvat normaaleista luonnonilmiöistä tai -eläimistä.

Valitukset

Kaikki lomakohteeseen liittyvät huomautukset ja valitukset on osoitettava viipymättä niiden aiheen ilmaannuttua ja varauksen aikana vuokranantajalle. Mikäli asia ei tule korjatuksi, asiakas voi tehdä kirjallisen valituksen. Tämä tulee tehdä viikon kuluessa varauksen päättymisestä. Jos asiakas ja vuokranantaja eivät pääse asiassa yhteisymmärrykseen, voi asiakas saattaa asian kuluttajavalituslautakunnan käsiteltäväksi.

Sovellettava laki

Sopijapuolet pyrkivät ratkaisemaan sopimuksesta syntyneet riidat keskinäisin neuvotteluin. Mikäli neuvotteluissa ei päästä sopimukseen, riidat ratkaistaan Oulun käräjäoikeudessa. Sopimukseen sovelletaan Suomen lakia.

Oikeus hintojen muutoksiin

Vuokranantaja varaa oikeuden oikaista hintatiedoissa olevat virheet ennen sopimuksen syntymistä. Sopimuksen syntymisen jälkeen vuokranantajalla on oikeus korottaa ja vastaavasti velvollisuus alentaa sovittua hintaa, jos lomapalvelun hintaan vaikuttavat verot tai julkiset maksut muuttuvat.