fi gb de ru

Choose language

Perinnepäivä

Tule nauttimaan idyllisestä perinnemaisemasta ja menneiden aikojen tunnelmasta Wanhan Raatesalmen Perinnepäiville. Perinnepäivä jatkaa Puutteenkylän puintipäivien 15-vuotista traditiota uudistuneena Wanhassa Raatesalmessa. Tapahtuma järjestetään Puutteenkylän kylätoimikunnan ja Wanhan Raatesalmen yhteistyönä.

Ensimmäisen vuoden teemaksi on valittu Kuusamolainen järvikala. Tapahtuma nostaa esiin Kuusamon järvien hienot kalat. Kyläläiset kalastavat tapahtumassa myytävät kalat ja päivän aikana vieraat pääsevät näkemään ja maistamaan kuinka Kuusamolaisesta järvikalasta syntyy maistuvia ruokia pop-up järvikalabuffetissa. Kylän kalastajat myös käsittelevät saalista päivän mittaan, jolloin saat vinkkejä järvikalan käsittelyyn ja valmistamiseen. Lisäksi tarjolla on Lapinukon keittoa. Kala ja keitto tarjoillaan tapas-tyyliin kylätoimikunnan ja kyläläisten toimesta.
 
Järvikalateeman huipentuma on vanhoilla veneillä suoritettava perinnenuottausnäytös klo 12.00 (säävaraus) 
 
Puintipäivien tapaan, kyläläiset leipovat paikanpäällä ohrarieskaa ja kampanisuja. Lisäksi tapahtuma kokoaa Wanhan Raatesalmen tilalle hienon kattauksen perinnetaitojen osaajia työnäytöksineen sekä wanhoja autoja ja traktoreita.
 
Wanhan Raatesalmen hevoset kyyditsevät lapsia ja lapsenmielisiä talutusratsastuksessa ja kärryajeluilla. Tämän lisäksi on mahdollista päästä kokeilemaan maastoratsastusta minimaastoilla. Minimaastot soveltuvat kouluikäisistä lapsista aikuisiin.
 
Wanhan Raatesalmen ihana kesäkahvila palvelee vieraita koko tapahtuman ajan.

perinnelogo työ.png