fi gb de ru

Choose language

Perinnepäivä

Huikean suosion viime kesänä saaneet Wanhan Raatesalmen Perinnepäivät järjestetään tänä kesänä lauantaina 28.7. Tule nauttimaan idyllisestä perinnemaisemasta ja menneiden aikojen tunnelmasta Wanhalle Raatesalmelle. Perinnepäivä jatkaa Puutteenkylän puintipäivien 15-vuotista traditiota uudistuneena Wanhassa Raatesalmessa. Tapahtuma järjestetään Puutteenkylän kylätoimikunnan ja Wanhan Raatesalmen yhteistyönä.

perinnelogo työ_2018_web2.png

Ensimmäisenä vuonna tapahtuman teema oli järvikala ja se sai erittäin suuren suosion, joten päätimme jatkaa kalateemaa tänäkin vuonna.  Kyläläiset kalastavat tapahtumassa myytävät kalat ja päivän aikana vieraat pääsevät näkemään ja maistamaan kuinka Kuusamolaisesta järvikalasta syntyy maistuvia järvikalaburgereita!
 
Järvikalateeman huipentuma on vanhoilla veneillä suoritettava perinnenuottausnäytös klo 12.00 (säävaraus) 
 

346210944-Edit-2.jpg

Puintipäivien tapaan, kyläläiset leipovat paikanpäällä ohrarieskaa ja kampanisuja myyntiin. Lisäksi tapahtuma kokoaa Wanhan Raatesalmen tilalle hienon kattauksen käsitöiden ja perinnetaitojen osaajia työnäytöksineen sekä wanhoja autoja ja traktoreita.
 
IMG_1098.jpg
 
Wanhan Raatesalmen hevoset kyyditsevät lapsia ja lapsenmielisiä talutusratsastuksessa ja kärryajeluilla. Tämän lisäksi on mahdollista päästä kokeilemaan maastoratsastusta minimaastoilla. Minimaastot soveltuvat kouluikäisistä lapsista aikuisiin.
 
Wanhan Raatesalmen ihana kesäkahvila palvelee vieraita koko tapahtuman ajan.
 
PYSÄKÖINTI
Viime vuonna suuri suosio yllätti kaikki ja pysäköinnin kanssa oli haasteita. Tänä vuonna pysäköinti on järjestetty peltoparkkiin Wanhan Raatesalmen viereiselle pellolle.  Liikuntarajoitteisille on järjestetty lähipysäköinti ihan tapahtuman tuntumaan. Seuraa opasteita.
 
BUSSIKULJETUKSET KESKUSTASTA 
Kaikista helpoin tapa saapua paikalle on tulla Ruka Charterin linja-autokuljetuksella, joka lähtee vanhan postin aukiolta hyvinvointikeskuksen edestä ja pysähtyy liikuntahallin pysäkillä. Kyytejä lähtee tunnin välein klo 10.30 alkaen, viimeinen bussi lähtee keskustasta klo 14.30 ja viimeinen paluukyyti Raatesalmelta lähtee klo 16.00. Hinta meno-paluu kyydille on 5€. 
337724176.jpg