Henkilökunta

IMG_8947-Edit.jpg

Mirva-Kristine Varpa
Wanhan Raatesalmen tilan emäntä

Mirvan motto: Animals don't have a voice, so you will never stop hearing mine.

Mirva on Wanhan Raatesalmen kasvot. Unelma omasta maatilasta toteutui 2014, kun Mirva ja Vesa muuttivat Kuusamoon Järvenpäästä. Mirva on työskennellyt aikaisemmassa elämässään eri yrityksissä kansainvälisissä hankintatehtävissä ja yrittäjänä vuodesta 2010.

Mirvan elämään ovat aina kuuluneet eläimet. Islanninhevoset ja askellajiratsastus ovat hänelle intohimo. Koiria hänellä on ollut aina ja Mirva onkin kouluttautunut myös toimimaan ongelmakoirien kanssa. 

Ennen Kuusamoon muuttoa Mirva on ohjannut vuosia islanninhevosvaelluksia sekä ratsastustunteja Etelä-Suomessa. Vuosien varrella hän on kouluttautunut monipuolisesti islanninhevos-alalle sekä askellajiratsastukseen. Mirva onkin tuttu näky alan kursseilla ja koulutuksissa.  Hänellä on hevosalan tutkinto koulutuskeskus Salpauksesta Lahdesta ja hän on valmistumassa tason I FEIF-ohjaajaksi. Mirva edustaa pehmeälinjaista koulutustapaa kaikkien eläinten, myös hevosten kanssa.

IMG_2013.jpg

Vesa Varpa
Renki

Vesan motto: Jos se näyttää suoralta, se on suorassa.

Vesa vastaa Raatesalmella siitä, että tallitekniikka toimii ja paikat pysyvät jotakuinkin kunnossa. Vesa on myös Raatesalmen virallinen valokuvaaja ja vastaa lähes kaikesta markkinointimateriaalista. Talvella iso osa Vesan ajasta menee talvireittien kunnossapitoon.

Tällä hetkellä Vesalla menee suurin aika päärakennuksemme entisöintihankkeen parissa.

Vesa on toiminut yrittäjänä elektroniikka-alalla vuodesta 2008 sekä sivutoimisena valo- ja videokuvaajana vuodesta 2004. 

IMG_1158-Edit.jpg

Julia "Juuli" Tahkola
Tallimestari, Maasto-ohjaaja, ratsastuksen ohjaaja

Juulin motto: Tee mitä rakastat.

Aina iloiselle Juulille islanninhevoset ovat elämäntapa joiden parissa hän on viettänyt koko elämänsä. Omia islanninhevosia hänellä on ollut ihan pikkutytöstä saakka. Kun Wanha Raatesalmi perustettiin Kuusamoon, ei ehtinyt montaa päivää kulua kun Juuli soitti, pyysi päästä tutustumaan tallille ja jäi sille tielle. Juulista tulikin meidän tallin ensimmäinen palkattu työntekijä. Juuli on ihana ilopilleri ja ehdoton luottotyöntekijä tallille sekä erittäin pidetty asiakkaiden keskuudessa.

Juuli vietti kesän 2016 sekä syksyn 2017 Islannissa työskennellen nuorten hevosten parissa sekä vetäen maastoretkiä kansainvälisille asiakkaille. Juuli valmistui hevosharrasteohjaajaksi keväällä 2019, tallimestariksi keväällä 2021 ja on viittä vaille valmis tason I FEIF-ohjaaja.

IMG_2957.jpg

Alina Rajala
Kausityöntekijä

Alina työskentelee tallilla kausityöntekijänä kesäisin sekä tarvittaessa kiireisinä aikoina. Alina vastaa kesäkahvilan pyörittämisestä sekä on apuna leireillä, kursseilla ja maastoissa.

Alinan käsistä ovat lähtöisin monet ihanat käsityötuotteet, joita kahvilassamme myydään. Suursuosion saavuttaneet keppihevoset viedään joka vuosi käsistä.