Ratsastustunnit

Ratsastuksen ryhmätunnit

Tallillamme tarjotaan myös ratsastustunteja vaihtelevasti ympäri vuoden. Tunneillamme painotetaan erityisesti askellajiratsastusta ja istuntaa. Syksyllä ja keväällä järjestetään 10 kerran kurssit eri tasoisille ratsastusryhmille. Näistä ilmoitetaan aina kauden alkaessa, mutta kiinnostuksesta on hyvä kertoa jo aiemmin, jotta osaamme varata tarpeeksi paikkoja kaikille. Tervetulleita ovat kaikki ratsastajat, olit sitten nuori tai vanha, aloittelija tai jo kokeneempi.

Yksityistunnit

Ympäri vuoden meiltä saa sekä yksityistunteja että kaksoistunteja. Jos teitä on useampi tulija, voidaan teille pitää oma ryhmätunti. Yksityistunneilla opettaja keskittyy täysin siihen ainoaan ratsastajaan, joten opetusta on koko tunnin ajan. Yksityistunnilla voi myös yhdessä opettajan kanssa keskustella, mikä on tunnin aihe ja mitä lähdetään harjoittelemaan. Yksityistunnit sopivat näin kaikille ratsastajille taitotasosta ja kokemuksesta riippumatta.  Yksityistunti on kestoltaan 45min.

Lasten yksityistunnit

Lasten yksityistunneilla keskitytään sekä hevosen hoitoon että ratsastukseen. Lasten yksityistunnin ohjelma onkin jaettu kahteen osioon:  hevosen hoitoon ja ratsastukseen. Puolet ajasta keskitymme hevosen hoidon opetteluun ja toisen puolen ratsastuksen opetteluun.  Näin ollen lapset pääsevät heti alusta asti opettelemaan hyviä hevosmiestaitoja. Lasten yksityistnti on kestoltaan 60min.

Alkeiskurssi

Alkeiskurssilla aloitetaan aivan alusta eli perusteista. Tässä ryhmässä opetellaan varustamaan hevonen, toimimaan tallilla ja hevosten kanssa turvallisesti. Ratsailla opetellaan perusasioita, askellajeista käynti sekä ravi/töltti ja ryhmästä riippuen myös laukka. Kurssi sopii kaikille ratsastamaan haluaville.

Peruskurssi

Peruskurssilla jatketaan siitä, mihin alkeiskurssilla jäätiin. Tässä ryhmässä syvennytään vielä enemmän apujen käyttöön. Askellajeista tässä ryhmässä otetaan viimeistään mukaan myös laukka. Eri ryhmät saattavat edetä eri vauhtia. Sopii kaikille, joilla on jo alkeet hallussa.

Askellajitunnit

Askellajiryhmässä tehdään vaikeampia harjoitteita ja keskitytään töltin ratsastamiseen ja parantamiseen. Tässä ryhmässä tehdään erilaisia tehtäviä, opetellaan ratsastamaan hevosta oikeaan muotoon ja herkentämään apujen käyttöä. Tämä ryhmä sopii kokeneemmille ratsastajille.

Hinnasto:

  • Yksityistunti 50€/hlö
  • Lasten yksityistunti 50€/hlö
  • Kaksoistunti 40€/hlö
  • Irtotunti ryhmätunneille 30€/hlö

Sis. alv 10%
Maksuvälineenä käy käteinen, pankki- tai luottokortti
sekä Smartumin ja Edenredin liikuntasetelit, kortit ja sovellukset sekä E-passi.

Ohjeita ratsastamaan tuljoille, käy kurkkaamassa!