Islanninhevoset

Tervetuloa ratsastamaan upeaan Kuusamolaiseen metsämaisemaan!

Wanha Raatesalmi sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Kuusamojärven rannalla vain 10 minuutin ajomatkan päässä Kuusamon keskustasta. Islanninhevosset ovat intohimomme ja olemmekin Kuusamon ainoa pelkästään islanninhevospalveluihin erikoistunut talli. Meillä kasvatetaan islanninhevosia fra Raatesalmi kasvattajanimellä ja tallillamme on oma ori, kuvankaunis Kasper frá Skálafelli. Raatesalmella sinua palvelevat kokeneet, islanninhevosen askellajeihin ja maastovaellusten ohjaamiseen kouluttautuneet ohjaajat. 

Tarjoamme eritasoisia maastoretkiä tölttäävillä, kilteillä issikoillamme. Maastot kulkevat metsässä, upeassa koillismaalaisessa kangasmaastossa korpi- ja aapasoiden tuoksussa. Raatesalmen reitistö koostuu monipuolisesta maastosta, johon kuuluu nousuja ja laskuja, hitaita osuuksia metsässä, sekä laukka- ja tölttiosuuksia poluilla ja metsäteillä.

Metsässä tapaamme usein poroja, paljon metsäkanalintuja sekä muita eläimiä. Meillä on myös todellinen talvi: lunta riittää ja arktisten öiden pimeyden voi kokea jo alkuillasta. Talvellakin pääsemme kävelemään umpihankipoluilla, tölttäämään ajetuilla kelkkareiteillä sekä laukkaamaan auratuilla metsäteillä. Raatesalmella on kymmeniä kilometrejä monipuolisia reittejä – meiltä ei maastot lopu kesken. 

Meille ovat tervetulleita niin ensi kertaa hevosen selkään nousevat asiakkaat kuin kokeneet konkaritkin. Räätälöimme retket aina ratsastajien mieltymysten ja tason mukaisiksi. Pyrimme pitämään ryhmäkoot pienenä, jolloin ratsastuksenohjaaja pystyy luontevasti opastamaan jokaista ratsastajaa löytämään töltin taian ratsultaan. Meillä pääsee kokeilemaan myös erikoisempia asioita hevosten kanssa, kuten pimeässä tehtäviä arktisen yön maastoja, kesän järviratsastuksia sekä maaston jälkeisen saunan ja herkullisen ruokailun rantatuvassamme.

Maastoretkien ja vaellusten lisäksi järjestämme myös kenttätunteja, erilaisia kursseja ja valmennuksia sekä leirejä. Teemme yhteistyötä Suomen kokeneimpien askellajivalmentajien kanssa ja suosittuja valmennusviikonloppuja järjestetään muutaman kerran vuodessa. Meille voi tulla viettämään myös oman porukan ratsastusviikonloppua tai ottaa osaa johonkin aikuisten viikonloppuleireistä.

Mikäli etsit luonnonkaunista lomanviettopaikkaa tai vaikka ohjelmaa työporukan virkistyspäiväksi, polttareiden viettoon tai haluat muuten vaan nauttia kauniista Kuusamon luonnosta historiallisissa puitteissa, olet löytänyt etsimäsi. Tervetuloa!

Welcome to Kuusamo and it's peace of nature to our preserved farm.

Wanha (Old) Raatesalmi

Reservations by phone or email from Mon - Fri 9am to 5pm other times book from online.

Onnen Pilke Oy
Business ID: 2448974-4
Bank account ID: FI76 1376 3000 1149 32
SWIFT: NDEAFIHH

For payment we accept cash, credit and depit cards and benefits by Smartum, Edenred and ePassi. 

Copyrights © 2021 All Rights Reserved by Wanha Raatesalmi | web by Davas