Hevoset

Asiakashevoset

Alfa från Singö

Syntymäaika: 2002
Sukupuoli: Tamma
Väri: Ruunivoikko, ei merkkejä
Kuvaus: Alfa on kiltti ja rauhallinen tamma, joka nähdään pääasiassa kenttätunneilla. Se on varmajalkainen ratsu, jolla on hyvät askellajit. Maastossa Alfalta löytyy tarvittaessa paljonkin vauhtia ja se onkin yleensä vain henkilökunnan käytössä. Alfa on suuri ja kaunis tamma, joka on jättänyt meille jo kolme kaunista varsaa.

Valkyrja frá Hamrahlíð

Lempinimi: Varjo
Syntymäaika:2003
Sukupuoli: Tamma
Väri: Mustankimo, ei merkkejä
Kuvaus: Valkyrja on kilttiäkin kiltimpi suuren sydämen omaava joka tytön unelmahevonen. Varjo on tallin luottohumma ja kyyditseekin usein niitä kaikista eniten jännittäviä asiakkaita. Varjon kanssa jokainen ratsastaja pääsee tutustumaan töltin taikaan ja kokeneemmat ratsastajat pääsevät nauttimaan reippaasta laukasta.

Nia frá Grimstungu

Syntymäaika: 2005
Sukupuoli: Tamma
Väri: Kulomustankirjava
Kuvaus: Nia on kaikille sopiva ratsu, joka tölttää mielellään. Sen kanssa on myös erittäin hyvä harjoitella töltin ja ravin erottamista, sillä Nian ravissa on iso ja selkeä liike. Kaikin tavoin kiltti ja mukava hevonen, jolta löytyy myös paljon annettavaa kokeneelle ratsastajalle.

Sara frá Vindasi

Syntymäaika: 2004
Sukupuoli: Tamma
Väri: Mustanvoikonkirjava
Kuvaus: Sara on kiltti, mutta reipas hevonen, joka on herkkyytensä takia lähinnä vetokäytössä. Saralla on erittäin laadukkaat neljä askellajia, joita toivottavasti tullaan näyttämään tulevaisuudessa myös kisaradoilla.

Velgia fra Nevala

Syntymäaika: 2006
Sukupuoli: Tamma
Väri: Ruunihallakko
Kuvaus: Velgia on kiltti ja kuuliainen tamma, joka kyyditsee turvallisesti niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin ratsastajat. Velgialta löytyy mukavasti eteen päin pyrkimystä, mutta jarrut löytyvät aina. Sillä on laadukkaat askellajit ja varsinkin töltissä se väläyttelee osaaville ratsastajille upeita liikkeitään. Velgia on yksi tallimme luottoratsuista. 

Svandis frá Niemenpelto

Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: Tamma
Väri: Punarautias, laukki
Kuvaus: Svandis on tallimme pienin tamma ja varsinainen ilopilleri. Se on niin positiivinen hevonen, että sen kanssa tulee väkisinkin hyvälle tuulelle ja varsinkin laukkapätkien jälkeen on ratsastajilla aina hymy korvissa asti. Svandis on oikein osaava ratsu kentällä ja kiva kaveri myös maastoiluun. Ja löytyyhän Svandikseltakin oikein mukava tölttikin.

Kempa frá Langhúsum

Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: Tamma
Väri: Kulomustakirjava
Kuvaus: Kempa on viisikäyntinen, hyväsukuinen tamma. Se on ikäisekseen jo osaava ratsu ja melkoinen herkkupala osaavalle ratsastajalle. Kempa on todella miellyttämisen haluinen ja kiltti, mutta herkkyytensä vuoksi tekee vielä töitä vain kokeneiden ratsastajien kanssa.

Roðadís frá Snartartungu

Lempinimi: Roddis
Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: Tamma
Väri: Rautiaan kirjava
Kuvaus: Roðadís on erittäin kiltti tamma joka toimii luotettavana ratsuna kaiken tasoisilla ratsastajilla. Sillä on neljä tasavahvaa ja pehmeää askellajia. Se on rauhallinen ja turvallinen ratsu aloittelijoilla, mutta tarjoilee myös mukavasti vauhtia kokeeneelle ratsastajalle.

Stjarna frá Gýgjarhóli

Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: Tamma
Väri: Rautias tähti ja pilkku hamppuharja
Kuvaus: Stjarna on kuvankaunis tamma joka saapui Islannista Suomeen syksyllä 2021. Se on herkkä ja osaavaa ratsu joka tulevaisuudessa tulee ihastuttamaan kokeneempia ratsastajiamme. Tällä hetkellä Stjarna on tiineenä ja varsan odotetaan syntyvän kesän korvilla.

Neisti frá Sámsstöðum​​​​​​

Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Rautias liinaharja
Kuvaus: 

Hlifar frá Holtabrún

Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Kulomusta kirjava
Kuvaus: 

Gigant

Lempinimi: Giga
Syntymäaika: 1998
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Ruunikko
Kuvaus: Mailman kiltein ja kultaisin pieni shetlanninponi. Giga toimii meidän kaikkein pienimpien ratsastajien luottoratsuna sekä kärrypponina. Ruuna on entinen raviponi ja syttyykin aina saadessaan kärryt peräänsä.

Wanhan Raatesalmen omat kasvatit

Frosti fra Raatesalmi

Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Rautias
Kuvaus: Frosti on Varjon ensimmäinen Raatesalmella syntynyt varsa. Siitä on kasvanut iso ja vahva ruuna. Frosti on käynyt ensimmäisen osan ja toisen osan ratsukoulutuksestaan Annika Kyrklundilla. Tällä hetkellä Frosti jatkaa koulutustaan Juulin toimesta. Herrasta on kehkeytymässä oiva heppa maastoiluun.

Thor fra Miiza

Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Ruunikko, tähti
Kuvaus: Thor on Raatesalmen omien kasvattien veli, sillä isänä kaikilla on Herakles frá Herríðarhóli. Se on komea tukkajumala ja herättääkin usein ihmisissä suurta ihailua. Thor  aloitti ratsukoulutuksen yhdessä Frostin kanssa Annika Kyrklundilla ja jatkaa nyt koulutusta Juulin kanssa. Thorilla on kauniit liikkeet ja se on oikein lupaava ratsunalku.

Ásrun fra Raatesalmi

Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: Tamma
Väri: Ruunivoikonhallakko
Kuvaus: Ásrun on kuvankaunis Alfan tammavarsa, jonka  harvinainen väritys herättää ihastusta. Se on myös Raatesalmella syntyneistä varsoista ensimmäinen tamma. Ásrun on luonteeltaan hyvin rauhallinen  ja se ottaakin asiat vastaan tyynesti. Ásrun saa kasvaa vielä vuoden päivät lauman mukana ennen ratsun hommia.

Mjölnir fra Raatesalmi

Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Rautias, hamppuharja
Kuvaus: Mjölnir on Varjon toinen Raatesalmella syntynyt varsa. Tämä viisikäyntinen ruunan alku rakastaa ihmisiä! Se on herkkä nuori hevonen, joka näyttää hienoja liikkeitä. Nuoresta iästään johtuen, se saa vielä kasvaa rauhassa vuoden verran, ennen kuin sitä aletaan ratsukouluttamaan.

Undrun fra Raatesalmi

Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: Tamma
Väri: Vaaleanpunahallakko, splash, herasilmä
Kuvaus: Undrun on pirteä pikkutamma, jolta ei vauhtia puutu. Se on hyvin vahvasti viisikäyntinen ja sujahtaakin usein leikin tiimellyksessä veljeään karkuun passilla. Tämä neitonen on orimme Kasperin ensimmäinen Suomessa syntynyt varsa. Mielenkiinnolla seuraamme pikkuneidin kasvua.

Undri fra Raatesalmi

Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: Ori
Väri: Ruunivoikonkirjava, splash, herasilmät
Kuvaus: Undri on viisikäyntinen pikku ori, jolla on ilmava töltti ja varma passi. Undri on Kasper-orimme toinen Suomessa syntynyt varsa. Odotamme innolla millainen hevonen tästä oripojasta kasvaa isona.

Eläkeläiset

Sýn frá Bjargi

Syntymäaika: 1998
Sukupuoli: Tamma
Väri: Rautias, tähti
Kuvaus: Sýn on varmastikin yksi maailman kilteimmistä hevosista. Se on rauhallinen ja varma menijä, joka on nyt siirtynyt eläkkeelle. Sýnin kanssa pääsivät monet ensikertalaiset kokeilemaan ratsastamista ja sen pehmeään tölttiin on aina ollut helppo ihastua.

Freyr frá Hala

Syntymäaika:1999
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Tummanrautias, ei merkkejä
Kuvaus: Freyr on lempeä jätti, joka on myös siirtynyt viettämään eläkepäiviä. Se on luonteeltaan hyvin rauhallinen ja seisoo paikallaan vaikka maailman tappiin asti. Aktiiviaikana Freyr ilahdutti monia ratsastajia ollen varsinkin miesten suosikki. Sen töltti on kuin istuisi nojatuolissa.

Héla frá Langárfossi

Syntymäaika: 1998
Sukupuoli: Tamma
Väri: Kimo, ei merkkejä
Kuvaus: Héla kuuluu myös eläkeläistiimiimme. Nykyään se pitää huolen siitä, että nuoret hevoset oppivat hyvät käytöstavat laumassa. Työurallaan meillä Héla ilahdutti pääasiassa lapsi-asiakkaita. Héla on luonteeltaan rauhallinen eikä pienistä hätkähdä, mutta omaa myös vahvan tamman luonteen.

Yksityishevoset

Kasper frá Skálafelli I

Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: Ori
Väri: Rautias splash
Kuvaus: Kasper on Mirvan silmäterä. Se on viisi käyntinen viljakas ori, jolla on maailman kiltein luonne. Kasperin upea olemus saa ihmiset huokailemaan ihastuksesta. Tulevaisuudessa Kasper tullaan varmasti näkemään kisakentillä.

Úlfur frá Fjalli

Syntymäaika: 2001
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Kimo
Omistaja: Julia Tahkola
Kuvaus: Ulfur on Juulin oma kultamuru, joka on tehnyt aiemmin kilpauransa Islannissa ja Ruotsissa. Ulfurilta löytyy kaikki issikoiden askellajit, myös vahva passi. Ulfur on kiltti ja rauhallinen ruuna, mutta ratsastaessa herkkä ja vauhdikas, joten sitä ei nähdä maastossa kuin vetohevosen tehtävissä.

Welcome to Kuusamo and it's peace of nature to our preserved farm.

Wanha (Old) Raatesalmi

Reservations by phone or email from Mon - Fri 9am to 5pm other times book from online.

Onnen Pilke Oy
Business ID: 2448974-4
Bank account ID: FI76 1376 3000 1149 32
SWIFT: NDEAFIHH

For payment we accept cash, credit and depit cards and benefits by Smartum, Edenred and ePassi. 

Copyrights © 2021 All Rights Reserved by Wanha Raatesalmi | web by Davas