Hevoset

Asiakashevoset

Alfa från Singö

Syntymäaika: 2002
Sukupuoli: Tamma
Väri: Ruunivoikko, ei merkkejä
Kuvaus: Alfa on kiltti ja rauhallinen tamma, joka nähdään pääasiassa kenttätunneilla. Se on varmajalkainen ratsu, jolla on hyvät askellajit. Maastossa Alfalta löytyy tarvittaessa paljonkin vauhtia ja se onkin yleensä vain henkilökunnan käytössä. Alfa on suuri ja kaunis tamma, joka on jättänyt meille jo kolme kaunista varsaa.

Sara frá Vindasi

Syntymäaika: 2004
Sukupuoli: Tamma
Väri: Mustanvoikonkirjava
Kuvaus: Sara on kiltti, mutta reipas hevonen, joka on herkkyytensä takia lähinnä vetokäytössä. Saralla on erittäin laadukkaat neljä askellajia, joita toivottavasti tullaan näyttämään tulevaisuudessa myös kisaradoilla.

Velgia fra Nevala

Syntymäaika: 2006
Sukupuoli: Tamma
Väri: Ruunihallakko
Kuvaus: Velgia on kiltti ja kuuliainen tamma, joka kyyditsee turvallisesti niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin ratsastajat. Velgialta löytyy mukavasti eteen päin pyrkimystä, mutta jarrut löytyvät aina. Sillä on laadukkaat askellajit ja varsinkin töltissä se väläyttelee osaaville ratsastajille upeita liikkeitään. Velgia on yksi tallimme luottoratsuista. 

Kempa frá Langhúsum

Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: Tamma
Väri: Kulomustakirjava
Kuvaus: Kempa on viisikäyntinen, hyväsukuinen tamma. Se on ikäisekseen jo osaava ratsu ja melkoinen herkkupala osaavalle ratsastajalle. Kempa on todella miellyttämisen haluinen ja kiltti, mutta herkkyytensä vuoksi tekee vielä töitä vain kokeneiden ratsastajien kanssa.

Roðadís frá Snartartungu

Lempinimi: Roddis
Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: Tamma
Väri: Rautiaan kirjava
Kuvaus: Roðadís on erittäin kiltti tamma joka toimii luotettavana ratsuna kaiken tasoisilla ratsastajilla. Sillä on neljä tasavahvaa ja pehmeää askellajia. Se on rauhallinen ja turvallinen ratsu aloittelijoilla, mutta tarjoilee myös mukavasti vauhtia kokeeneelle ratsastajalle.

Stjarna frá Gýgjarhóli

Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: Tamma
Väri: Rautias tähti ja pilkku hamppuharja
Kuvaus: Stjarna on kuvankaunis tamma joka saapui Islannista Suomeen syksyllä 2021. Se on herkkä ja osaavaa ratsu joka tulevaisuudessa tulee ihastuttamaan kokeneempia ratsastajiamme. Tällä hetkellä Stjarna on tiineenä ja varsan odotetaan syntyvän kesän korvilla.

Neisti frá Sámsstöðum​​​​​​

Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Rautias liinaharja
Kuvaus: Neisti on reipas viisikäynti ruuna. Sen töltti on usein alkuun passitahtinen, mutta puhdistuu mukavasti osaavalla ratsastajalla. Neistillä on myös kaunis ravi ja ihanan pehmeä laukka. Tällä hetkellä Neisti ilahduttaa meidän kokeneempia asiakkaita.

Hlifar frá Holtabrún

Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Kulomusta kirjava
Kuvaus: Hlifar on kiltti ja rauhallinen nuori ruuna. Siltä löytyy mukava töltti, ilmava ravi ja letkeä laukka. Hlifarista on kasvamassa meille todellinen luottoratsu.

Hugleikur frá Kaldbak

Lempinimi: Huggis
Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: ruuna
Väri: Kulomusta
Kuvaus: Hugleikur on osaava ja laadukas ruuna jolla on upea töltti. Huggis on kiltti ja rauhallinen ratsu aloittelijan kanssa ja reipas ilopilleri kokeneelle ratsastajalle. Sillä on paljon annettavaa myös kentällä ja sen puhtaaseen tölttiin ihastuu ikihyvikseen!

Hinrik frá Vatni

Lempinimi: Hinni
Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Musta
Kuvaus: Hinni on kiltti nuori ruuna. Se on todellinen halinalle ja rakastaa rapsutuksia ja huomiota yli kaiken. Hinnillä on neljä mukavaa askellajia joten sen selässä on mukava olla. Hinni toimii vielä toistaiseksi vain hankilökuntamme ratsuna, jotta saamme nuorelle ruunalle kerättyä ensin kokemusta ratsun tehtävistä tuttujen ihmisten kanssa.

Rauðhetta från Solhems Gård

Lempinimi: Hetta
Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: tamma
Väri: Rautiaankirjava
Kuvaus: Rauðhetta on kiltti ja reipas tamma joka saapui tallillemme Ruotsista kesällä 2022. Hetta opettelee asiakashevosen töitä vielä henkilökuntamme kanssa ja pääsee varmasti pian ilahduttamaan myös asiakkaitamme iloisella luonteellaan.

Gigant

Lempinimi: Giga
Syntymäaika: 1998
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Ruunikko
Kuvaus: Mailman kiltein ja kultaisin pieni shetlanninponi. Giga toimii meidän kaikkein pienimpien ratsastajien luottoratsuna sekä kärrypponina. Ruuna on entinen raviponi ja syttyykin aina saadessaan kärryt peräänsä.

Wanhan Raatesalmen omat kasvatit

Frosti fra Raatesalmi

Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Rautias
Kuvaus: Frosti on Varjon ensimmäinen Raatesalmella syntynyt varsa. Siitä on kasvanut iso ja vahva ruuna. Frosti on käynyt ensimmäisen osan ja toisen osan ratsukoulutuksestaan Annika Kyrklundilla. Fosti on varmajalkainen kumppani maastoissa. Sillä on pehmeä laukka ja letkeä ravi. Tölttikin alkaa löytymään, kun nuoren ruuna on alkanut hallita kehonsa paremmin. Frosti on luonteeltaan kuin ilmetty emänsä. Todellinen luottoratsu.

Thor fra Miiza

Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Ruunikko, tähti
Kuvaus: Thor on Raatesalmen omien kasvattien veli, sillä isänä kaikilla on Herakles frá Herríðarhóli. Se on komea tukkajumala ja herättääkin usein ihmisissä suurta ihailua. Thor  aloitti ratsukoulutuksen yhdessä Frostin kanssa Annika Kyrklundilla. Thorilla on kauniit liikkeet ja se on oikein lupaava ratsunalku. Tällä hetkellä se toimii meillä lähinnä vetohevosen tehtävissä.

Ásrun fra Raatesalmi

Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: Tamma
Väri: Ruunivoikonhallakko
Kuvaus: Ásrun on kuvankaunis Alfan tammavarsa, jonka  harvinainen väritys herättää ihastusta. Se on myös Raatesalmella syntyneistä varsoista ensimmäinen tamma. Ásrun on luonteeltaan hyvin rauhallinen  ja se ottaakin asiat vastaan tyynesti. Ásrun saa kasvaa vielä vuoden päivät lauman mukana ennen ratsun hommia.

Mjölnir fra Raatesalmi

Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Rautias, hamppuharja
Kuvaus: Mjölnir on Varjon toinen Raatesalmella syntynyt varsa. Tämä viisikäyntinen ruunan alku rakastaa ihmisiä! Se on herkkä nuori hevonen, joka näyttää hienoja liikkeitä. Nuoresta iästään johtuen, se saa vielä kasvaa rauhassa vuoden verran, ennen kuin sitä aletaan ratsukouluttamaan.

Undrun fra Raatesalmi

Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: Tamma
Väri: Vaaleanpunahallakko, splash, herasilmä
Kuvaus: Undrun on pirteä pikkutamma, jolta ei vauhtia puutu. Se on hyvin vahvasti viisikäyntinen ja sujahtaakin usein leikin tiimellyksessä veljeään karkuun passilla. Tämä neitonen on orimme Kasperin ensimmäinen Suomessa syntynyt varsa. Mielenkiinnolla seuraamme pikkuneidin kasvua.

Undri fra Raatesalmi

Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: Ori
Väri: Ruunivoikonkirjava, splash, herasilmät
Kuvaus: Undri on viisikäyntinen pikku ori, jolla on ilmava töltti ja varma passi. Undri on Kasper-orimme toinen Suomessa syntynyt varsa. Odotamme innolla millainen hevonen tästä oripojasta kasvaa isona.

Eläkeläiset

Freyr frá Hala

Syntymäaika:1999
Sukupuoli: Ruuna
Väri: Tummanrautias, ei merkkejä
Kuvaus: Freyr on lempeä jätti, joka on myös siirtynyt viettämään eläkepäiviä. Se on luonteeltaan hyvin rauhallinen ja seisoo paikallaan vaikka maailman tappiin asti. Aktiiviaikana Freyr ilahdutti monia ratsastajia ollen varsinkin miesten suosikki. Sen töltti on kuin istuisi nojatuolissa.

Yksityishevoset

Kasper frá Skálafelli I

Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: Ori
Väri: Rautias splash
Kuvaus: Kasper on Mirvan silmäterä. Se on viisi käyntinen viljakas ori, jolla on maailman kiltein luonne. Kasperin upea olemus saa ihmiset huokailemaan ihastuksesta. Tulevaisuudessa Kasper tullaan varmasti näkemään kisakentillä.

Welcome to Kuusamo and it's peace of nature to our preserved farm.

Wanha (Old) Raatesalmi

Reservations by phone or email from Mon - Fri 9am to 5pm other times book from online.

Onnen Pilke Oy
Business ID: 2448974-4
Bank account ID: FI76 1376 3000 1149 32
SWIFT: NDEAFIHH

For payment we accept cash, credit and depit cards and benefits by Smartum, Edenred and ePassi. 

Copyrights © 2021 All Rights Reserved by Wanha Raatesalmi | web by Davas