fi gb de ru

Choose language

Tutustu Raatesalmen henkilökuntaan

Mirva-Kristine Varpa
Wanhan Raatesalmen tilan emäntä

Mirvan motto: Animals don't have a voice, so you will never stop hearing mine.

Mirva on Wanhan Raatesalmen kasvot. Unelma omasta maatilasta toteutui 2014, kun Mirva ja Vesa muuttivat Kuusamoon Järvenpäästä. Mirva on työskennellyt aikaisemmassa elämässään eri yrityksissä kansainvälisissä hankintatehtävissä ja yrittäjänä vuodesta 2010.

Mirvan elämään ovat aina kuuluneet eläimet. Koiria on kotona ollut aina ja Mirva onkin kouluttautunut myös toimimaan ongelmakoirien kanssa. Aikuisena elvytetty lapsuuden ratsastusharrastus sai Mirvan menettämään sydämensä Islanninhevoselle. 

Ennen Kuusamoon muuttoa Mirva on ohjannut vuosia islanninhevosvaelluksia sekä ratsastustunteja Etelä-Suomessa. Vuosien varrella hän on kouluttautunut monipuolisesti islanninhevos-alalle sekä askellajiratsastukseen. Mirvalla on hevosalan tutkinto koulutuskeskus Salpauksesta Lahdesta. Lisäksi Mirva on viittä vaille valmis FEIF I-tason askellajiratsastuksen ohjaaja. Mirva edustaa pehmeälinjaista koulutustapaa kaikkien eläinten, myös hevosten kanssa.

Julia "Juuli" Tahkola
Tallimestari, Maasto-ohjaaja, ratsastuksen ohjaaja

Juulin motto: Tee mitä rakastat.

Aina iloinen Juuli on viettänyt koko elämänsä islanninhevosten parissa. Omia hevosia on ollut ihan pikkutytöstä saakka. Kun Wanha Raatesalmi perustettiin Kuusamoon, ei ehtinyt montaa päivää kulua kun Juuli soitti ja pyysi päästä tallille tutustumaan. Juulista tulikin meidän tallin ensimmäinen palkattu työntekijä. Juuli pitää tilaa pystyssä silloin, kun omistajapariskunta on poissa Kuusamosta. Juuli on ihana ilopilleri ja ehdoton luottotyöntekijä tallille sekä erittäin pidetty asiakkaiden keskuudessa.

Juuli vietti kesän 2016 sekä syksyn 2017 Islannissa työskennellen nuorten hevosten parissa sekä vetäen maastoretkiä kansainvälisille asiakkaille. Juulilla on hevostalouden perustutkinto ja hän opiskelee tällä hetkellä tallimestarin erikoisammattitutkintoa. Lisäksi Juuli on viittä vaille valmis FEIF I-tason askellajiratsastuksen ohjaaja.

Alina Rajala
Kausityöntekijä

Alina työskentelee tallilla kausityöntekijänä kesäisin sekä tarvittaessa muulloin kiireisinä aikoina. Alina vastaa kesäkahvilan pyörittämisestä sekä on apuna leireillä, kursseilla ja maastoissa.

Alinan käsistä ovat lähtöisin monet ihanat käsityötuotteet, joita kahvilassamme myydään. Suursuosion saavuttaneet keppihevoset viedään joka vuosi käsistä. 

Vesa Varpa
Renki

Vesan motto: jos se näyttää suoralta, se on suorassa.

Vesa vastaa Raatesalmella siitä, että tallitekniikka toimii ja paikat pysyvät jotakuinkin kunnossa. Vesa on myös Raatesalmen virallinen valokuvaaja ja vastaa lähes kaikesta markkinointimateriaalista sekä nettisivuista ja somesta. Talvella iso osa Vesan ajasta menee talvireittien kunnossapitoon.

Vesa on toiminut yrittäjänä elektroniikka-alalla vuodesta 2008 sekä sivutoimisena valo- ja videokuvaajana vuodesta 2004.