fi gb de ru

Choose language

Wanha Raatesalmi

Wanha Raatesalmen tila on kaunis, upealla paikalla sijaitseva perinteikäs maatila Kuusamossa. Kuusamojärven rannalla olevaan tilaan kuuluu useita rakennuksia ja noin seitsemän hehtaarin ala peltoineen. Tila sijaitsee lähellä kaikkia Kuusamon palveluita, mutta on kuitenkin aivan omassa luonnonrauhassa.

Tilalla toimii Vaellustalli Wanha Raatesalmi, joka järjestää maastovaelluksia rauhallisilla islanninhevosilla kauniissa koillismaalaisessa luonnossa. Tilalta on vesiyhteys kalaisan Kuusamojärven lisäksi järvilohistaan tunnettuun Muojärveen ja Kirpistöön. Yhteys ulottuu Joukamojärveen saakka. Majoitustilat Raatesalmesta löytyy noin 20 hengelle.

Tilan palvelut soveltuvat luonnonrauhaa ja eläimiä rakastaville matkailijoille ja erityisesti lapsiperheille. Raatesalmi on lähellä kaikkea, mutta saatte silti rauhaa, kun sitä haluatte.

Tilalla asustaa yrittäjäpariskunnan lisäksi islanninhevosia, lampaita, maatiaiskanoja, kissoja sekä koiria. Raatesalmi on todellinen eläinystävän lomanviettopaikka.

Perinnerakentamisen ystäville tila tarjoaa paljon nähtävää. Vanha työnjohtajan asunto on 1800-luvun alussa rakennettu hirsitalo, jollaisia ei Pohjois-Suomessa enää juurikaan ole. Todellinen entisöintirakentajan unelma on vanha kunnalliskodin päärakennus, jota entisöidään parhaillaan. Rakennus on suuri, klassismia edustava hirsirakennus, jonka vaiherikas historia kiehtoo varmasti jokaista vanhojen talojen ystävää.

Tervetuloa Raatesalmelle!

Vesa ja Mirva-Kristine Varpa